29
.
12
29
.
12
Skrevet av Terje Brandvold
Foto: Hanne Olsen

10 tips til en god messe

Er det lett å lage en god messestand? Vel, både ja og nei. For hva er egentlig en god messestand?

Svaret er ikke nødvendigvis så enkelt, for det avhenger mye av hva man vil legge i ordene «god messestand». Noen ønsker en «grandios» stand med egenproduserte elementer. For andre er det viktigst å implementere sin profil i et stilrent uttrykk på flater som allerede befinner seg på standen. Men, i de aller fleste tilfeller er det økonomiske aspektet som bestemmer hvilken løsning man går for.

Uansett om man er et stort firma, med store budsjetter, eller om man er en liten bedrift som ikke har all verden å rutte med kan man få et bra resultat – om man tenker riktig. Her har jeg satt sammen 10 tips når det kommer til messestander, uavhengig av budsjett:

 

Tips 1: Roll-ups

Ikke et vondt ord om roll-ups, men det er ikke nødvendigvis så veldig mye dyrere med en stor duk/tapet som dekker bakveggen. Renere, stiligere og tar ingen gulvplass!

 

Tips 2: Store flater = store bilder

Begrens informasjonen. Det er ikke veggene besøkerne vil stå og lese. Bruk heller store og fine bilder i kombinasjon med slagkraftig og kortfattet informasjon på de flatene. Så kan man heller spe på med informasjon i flyers eller brosjyrer.

 

Tips 3: Oppløsning på grafikk

Bruker du store bilder i bakgrunnen er det selvsagt best om bildet har en god oppløsning. Men til forskjell fra trykksaker trenger man ikke 300 DPI. Her spiller betraktningsavstand stor rolle. Man står gjerne noen meter unna, og da er ofte 100 -150 DPI mer enn nok ved en avstand på 1 – 5 meter.

 

Tips 4: Opp i høyden

Ofte har man mulighet til å ha takheng over standen, noe som gjør deg ekstra synlig. Her finnes det mange forskjellige varianter å velge mellom.

 

Tips 5: Gulv

Et fint gulv kan gjøre underverker. Standardløsning er ofte blått eller grått teppe, men det finnes mange andre alternativer. Man kan til og med kjøre gulv eller tepper med print. 

 

Tips 6: Re-board

Re-board (lett, resirkulerbar og robust sandwich-papp) er et produkt som kan brukes til mye. Siden den er 16 mm tykk og bare veier 20% av MDF/spon-plater er den veldig fraktvennlig. Det kan brukes som vegger, bord, stoler – You name it!

 

Tips 7: Bakrom

Om man har plass til et lite bakrom der man kan oppbevare ting kan det være veldig praktisk. Dette kan enten snekres eller bygges i Re-board.

Tips 8: Tenk gjenbruk!

Om du skal på flere messer er det praktisk, miljøbesparende og økonomisk om man kan bruke det meste på nytt. Det finnes f.eks. modulbaserte messevegger som kan settes sammen i forskjellig størrelser. Om man er smart med designet kan man lett tilpasse størrelsen på standen.

 

Tips 9: Lys er viktig!

Ha bra med lys på standen, og lys i det minste opp bakveggene. Nå har man også uendelige muligheter med LED. Hva med en liten LED-list på undersiden av disken? Eller utskårede bokstaver på veggen med lys bak?

 

Tips 10: 3D-visualisering

Noen bedrifter, som oss, leverer visualisering av messestander i 3D format. Dette er for at det skal være enklere å se for seg hvordan resultatet blir, for 3D-visualiseringen blir som et fotorealistisk bilde av standen. 3D-visualisering er noe jeg har jobbet masse med, og kundene setter alltid pris på et realistisk blikk på drømmestanden.  

 

Og sist, men ikke minst – husk at standen skal gjenspeile dere 😊
Trenger dere hjelp til neste messe? Send meg e-post!

Tilbake til toppen