Blogg - lag en god messestand

10 tips til å lykkes på din neste messe!




Er det lett å lage en god messestand?

Vel, både ja og nei. For hva er egentlig en god messestand?



Svaret er ikke nødvendigvis så enkelt, for det avhenger mye av hva man vil legge i ordene «god messestand». Noen ønsker en «grandios» stand med egenproduserte elementer, men for andre er det viktigst å implementere sin profil i et stilrent uttrykk på flater som allerede befinner seg på standen. Men, i de aller fleste tilfeller er det økonomiske aspektet som bestemmer hvilken løsning man går for.
Uansett om man er et stort firma, med store budsjetter, eller om man er en liten bedrift som ikke har all verden å rutte med kan man få et bra resultat – om man tenker riktig.

3D-skisse messestand



Her har jeg satt sammen 10 tips når det kommer til messestander, uavhengig av budsjett:

Tips 1: Roll-ups?
Ikke et vondt ord om roll-ups, men det er ikke nødvendigvis så veldig mye dyrere med en stor duk/tapet som dekker bakveggen. Renere, stiligere og tar ingen gulvplass!

Tips 2: Store flater = store bilder
Begrens informasjonen. Det er ikke på veggene kundene vil stå og lese. Bruk heller store og fine bilder i kombinasjon med slagkraftig og kortfattet informasjon på veggene. Så kan man heller spe på med full informasjon i flyers/brosjyrer du leverer ut på standen.

Tips 3: Oppløsning på grafikk
Bruker du store bilder i bakgrunnen er det selvsagt best om bildet har en god oppløsning. Men til forskjell fra brosjyrer, etc. trenger man ikke 300 DPI. Her spiller betraktningsavstand stor rolle. Man står gjerne noen meter unna, og da er ofte 100 -150 DPI mer enn nok ved en avstand på 1 – 5 meter.

Tips 4: Opp i høyden
Ofte har man mulighet til å ha takheng over standen. Da vil man synes godt på avstand. Her er mulighetene mange.

Tips 5: Gulv
Et fint gulv kan gjøre underverker. Standardløsning er ofte blått eller grått teppe, men det finnes mange andre alternativer. Man kan til og med kjøre gulv med print.

Tips 6: Re-board
Re-board (lett, resirkulerbar og robust sandwich-papp) er et produkt som kan brukes til mye. Siden den er 16 mm tykk og bare veier 20% av MDF/spon-plater er den veldig fraktvennlig. Det kan brukes som vegger, bord, stoler – You name it!

Tips 7: Bakrom
Om man har plass til et lite bakrom der man kan oppbevare ting kan det være veldig praktisk. Dette kan enten snekres eller bygges i Re-board.

Tips 8: Tenk gjenbruk!
Om du skal på flere messer er det praktisk, miljøbesparende og økonomisk om man kan bruke det meste på nytt. Det finnes f.eks. modulbaserte messevegger som kan settes sammen i forskjellig størrelser. Om man er smart med designet kan man lett tilpasse størrelsen på standen.

Tips 9: Lys er viktig!
Ha bra med lys på standen, og lys i det minste opp bakveggene. Nå har man også uendelige muligheter med LED. Hva med en liten LED-list på undersiden av disken? Eller utskårede bokstaver på veggen med lys bak?

Tips 10: 3D-visualisering
Noen bedrifter, som oss, leverer visualisering av messestander i 3D format. Dette er for at det skal være enklere å se for seg hvordan resultatet blir, for 3D-visualiseringen blir som et fotorealistisk bilde av standen. 3D-visualisering er noe jeg har jobbet masse med, og kundene setter alltid pris på et realistisk blikk på drømmestanden.

Og sist, men ikke minst – husk at standen skal gjenspeile dere.