Pepperkaker, Pandemi & Personal

– Hva i alle dager har disse tre tingene med hverandre å gjøre?Har små pepperkakehjerter til en 10’er boksen kraft til å samle 120 ansatte fra 14 forskjellige avdelinger - nå i førjulstiden? Da mener jeg ikke fysisk samle 120 ansatte på ett sted og servere pepperkaker, altså – nei, bevares, ikke i den tiden vi er inne i nå! Det hadde jo vært ganske uansvarlig…

Men hvor starter man, som nyansatt HR-leder - for å bli kjent med 120 ansatte ved 14 forskjellige avdelinger? Sånn i førjulstiden, sånn midt i en pandemi? Der pandemien har rammet bedriften hardt. Jo, man drar på avdelingsbesøk, krasjer avdelingsmøter, setter seg i en annen avdeling en dag – og tar med pepperkakehjerter.

Over pepperkakehjerter har jeg blitt litt bedre kjent med mange av mine kolleger, vi har hatt gode samtaler. Konstruktive samtaler. Informative samtaler. Motiverende samtaler. Inspirerende samtaler…
I det store og det hele er det de små tingene som teller – er det ikke sånn? Omtanken. Å bli sett, å bli hørt.

Og helt på tampen, skjønner du selvfølgelig at det dreier seg ikke om pepperkakehjertene til en 10’er boksen, men at pepperkakehjertene plutselig ble et symbol på å bry seg.

Så ta med deg en 10’er og kjøp en boks med pepperkakehjerter – og del den. Ofte er det ikke mer som skal til for å bryte isen.

Ta vare på hverandre i førjulstiden – varme hilsener fra Elin, nyansatt HR-leder ved Allkopi NetPrint.